OndernemerschapWerk

3 tips om de naamsbekendheid van je bedrijf te vergroten

0
3 tips om de naamsbekendheid van je bedrijf te vergroten

Iedere ondernemer streeft naar een goede naamsbekendheid. Logisch, want mensen kiezen sneller voor jouw bedrijf als ze er een positieve associatie mee hebben. Reden genoeg om aan de slag te gaan met je naamsbekendheid. Veel ondernemers weten alleen niet hoe ze dit doen. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres, want met de onderstaande 3 tips vergroot je de naamsbekendheid van je bedrijf.

1) Besteed aandacht aan je zichtbaarheid

Wie de naamsbekendheid van zijn bedrijf wil vergroten, gaat allereerst aan de slag met de zichtbaarheid. Als je niet zichtbaar bent, hebben mensen misschien helemaal geen weet van het bestaan van je bedrijf. Om te beginnen zorg je ervoor dat mensen weten waar je bedrijf gevestigd is. Dit kun je doen door vlaggen en/of banners op te hangen aan of bij je bedrijfspand. Overweeg daarnaast borden langs de weg te plaatsen die aangeven hoe mensen bij jouw bedrijf komen.

Sommige ondernemers denken dat ze er zijn met vlaggen en/of banners, maar dat is niet het geval. Het is namelijk nog veel belangrijker om ook online zichtbaar te zijn. Veel mensen richten zich immers eerst tot het internet voordat ze een product of dienst afnemen. Je wilt uiteraard dat mensen bij jou terechtkomen, maar dat gebeurt niet vanzelf. Zorg er daarom voor dat je een website hebt en dat deze vindbaar is. Dit doe je bijvoorbeeld door aandacht aan de content te besteden. Hierdoor kun je uiteindelijk een hoge plek in de zoekmachines krijgen en dat vergroot de kans dat mensen op jouw site belanden.

2) Maak reclame

Reclame maken kan ook helpen om de naamsbekendheid van je bedrijf te vergroten. Adverteer je bijvoorbeeld in een lokaal medium? Dan kunnen mensen jouw advertentie onder ogen krijgen. Dit kan er uiteindelijk toe leiden dat zij klant worden. Er zijn overigens nog talloze andere manieren om te adverteren. Zo kun je bijvoorbeeld ook online adverteren. Daarnaast kiezen veel bedrijven voor een reclamebord bij een (sport)vereniging in de buurt. Maak je gebruik van vervoersmiddelen? Dan kun je deze ook voorzien van reclame.

3) Geef relatiegeschenken cadeau

Je verwacht het misschien niet, maar ook relatiegeschenken kunnen bijdragen aan het vergroten van de naamsbekendheid van je bedrijf. Bij relatiegeschenken denk je misschien al snel aan pennen bedrukken, maar er zijn talloze andere geschenken die jij aan je relaties kunt geven. Zo kiezen veel bedrijven tegenwoordig bijvoorbeeld voor een praktisch relatiegeschenk, zoals een notitieblok, koffiemok of drinkfles. Dit soort geschenken belanden vaak niet direct in een la of de prullenbak, maar worden daadwerkelijk gebruikt.

Wil je relatiegeschenken inzetten om de naamsbekendheid van je bedrijf te vergroten? Laat ze dan bedrukken. Een tas bedrukken met de naam en het logo van je bedrijf zorgt er immers voor dat mensen aan jou herinnerd worden als ze het geschenk gebruiken. Je kunt relatiegeschenken alleen bedrukken met de naam, het logo en de contactgegevens van je bedrijf, maar je kunt er ook een persoonlijk tintje aan geven door de naam van de ontvanger erop te drukken.

de Rooij
Frederik de Rooij is een gepassioneerde auteur met een scherp oog voor zakelijke ontwikkelingen. Als bedrijfsanalist en schrijver bij bedrijven.nl combineert hij zijn diepgaande kennis van de zakenwereld met zijn vaardigheid om complexe informatie toegankelijk te maken.Met zijn heldere schrijfstijl en diepgaand inzicht levert Frederik waardevolle artikelen die bedrijven en professionals informeren over de nieuwste trends, strategieën en best practices.Zijn vermogen om complexe concepten te ontrafelen en begrijpelijk te maken, maakt hem een gewaardeerde bron van informatie voor zowel start-ups als gevestigde bedrijven. Frederik de Rooij zet zich in om bedrijven te helpen groeien en slagen in een dynamische zakelijke omgeving.

De voordelen van mobiele apps van je boekhoudprogramma

Previous article

Beginnen met marketing? Start bij je website!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *