FinanciënOverige

Dit moet je weten over Evi van Lanschot

0
Dit moet je weten over Evi van Lanschot

Wil je gaan beleggen met de producten van Evi van Lanschot? Dan is het goed om van tevoren meer informatie over het bedrijf te hebben. Bij beleggen hoort immers weten met wie je zaken doet. Met een aantrekkelijk rendement en ruime expertise weet het bedrijf het vertrouwen van de Nederlandse consument te winnen. Dat geldt ook voor de zakelijke markt, want het bedrijf biedt ook diensten aan voor zakelijke beleggers. Zo is het onder meer mogelijk om te kiezen voor Pensioenbeleggen.

Achtergrond Evi van Lanschot

Evi van Lanschot is een goede keuze als je op zoek bent naar een online vermogensbeheerder. Het beheer gaat volledig online; er zijn geen fysieke vestigingen. Dat lijkt wellicht nadelig, maar Evi stelt de klantenservice goed op orde te hebben. Door geen fysieke vestigingen te hebben, kunnen de kosten van het vermogensbeheer relatief laag blijven. Via de website en de app is het mogelijk om meteen een beleggingsprofiel te starten aan de hand van de eigen doelen. Daarna is het mogelijk om eenvoudig bij te storten of tussentijds het rendement in te zien.

Soorten producten van Evi van Lanschot

De producten van Evi van Lanschot zijn divers. Zo is het onder meer mogelijk om vermogensbeheer uit te besteden aan Evi door het product ‘Evi Beheer’ af te sluiten. Daarnaast is het ook mogelijk om alvast te beleggen voor de toekomst van je kinderen of te beleggen voor je pensioen. Alles over pensioen met Evi van Lanschot is dan ook een handig vertrekpunt om je pensioen heel goed te regelen, en onbezorgd de toekomst in te gaan.

Verder biedt Evi ook zakelijke beleggingen aan. Het is goed om te weten dat er voor sommige bedragen een minimale inleg nodig is. Voor beleggen met Evi Beheer is dat minimum bijvoorbeeld 10.000 euro. Evi heeft verschillende beleggingscoaches beschikbaar en bij een belegging van meer dan 100.000 euro krijgen consumenten een persoonlijk aanspreekpunt toegewezen. Met pensioenbeleggen is het voor ondernemers mogelijk zelf voor hun pensioen te sparen. Gelukkig maar, want voor ondernemers is er op dat vlak verder weinig geregeld.

Merken van Van Lanschot Kempen

Evi van Lanschot is een van de merken van Van Lanschot Kempen. Dat bedrijf werd in 1737 opgericht en draagt de naam van de oprichter, Cornelis van Lanschot. Het is de oudste onafhankelijke financiële instelling in ons land. De Van Lanschot zakenbank nam in 2007 Kempen & Co over, waardoor de nieuwe naam Van Lanschot Kempen werd. Het bedrijf is behoorlijk gegroeid door verschillende overnames, waaronder de private banking-activiteiten van Staalbankiers in 2016. Sinds 2017 werkt het bedrijf met drie merken: Van Lanschot, Evi en Kempen. De bedrijven hebben allemaal hun eigen naam en dat blijft ook zo.

Van Lanschot staat bekend om zijn vele overnames. In 2021 rondde het bedrijf de acquisitie van de Nederlandse wealth manager Hof Hoorneman Bankiers af. Daarnaast werd ook 70 procent van de onderneming van Mercier Vanderlinden overgenomen. Twee jaar later werd ook de resterende 30 procent overgenomen. Sinds 2024 is er daarom een nieuw merk in België: Mercier van Lanschot.

Risicoprofiel beleggingen Evi

Er zijn verschillende profielen die men kan kiezen bij het beleggen bij Evi van Lanschot. Het profiel loopt van zeer defensief (risicomijdend) tot zeer offensief (risicodragend). Daardoor kun je zelf bepalen hoeveel risico je wil lopen met het afsluiten van een belegging. Maar Evi biedt altijd een aantrekkelijk rendement op langlopende beleggingen. Bovendien staat bij het bedrijf duurzaamheid hoog in het vaandel. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je belegging gaat naar foute zaken, zoals bijvoorbeeld kinderhandel of andere zaken die de wereld schaden. In plaats daarvan worden de beleggingen duurzaam gedaan, met oog voor een leefbare wereld voor nu en in de toekomst.

Beleggingsbeleid van Evi van Lanschot

Wie gaat beleggen via Evi van Lanschot, richt zich vooral op de langere termijn. Evi van Lanschot gelooft er namelijk in dat er zo min mogelijk ruimte moet zijn voor emoties en de ontwikkelingen van de dag bij het beleggen. Om deze reden biedt de aanbieder vooral gespecialiseerde fondsen aan. Bij het afsluiten van een belegging bij dit bedrijf is het mogelijk onder meer de beleggingsexpertise van Kempen Capital Management in te schakelen. Op die manier krijg je als belegger persoonlijke aandacht en weet je het meeste uit ieder fonds te halen. Ale fondsen van Evi voldoen aan de ESG-criteria. Dat zijn: environmental, social en corporate governance. Met andere woorden: criteria die bijdragen aan een beter milieu, een socialere wereld en gezonde bestuurscultuur.

de Rooij
Frederik de Rooij is een gepassioneerde auteur met een scherp oog voor zakelijke ontwikkelingen. Als bedrijfsanalist en schrijver bij bedrijven.nl combineert hij zijn diepgaande kennis van de zakenwereld met zijn vaardigheid om complexe informatie toegankelijk te maken.Met zijn heldere schrijfstijl en diepgaand inzicht levert Frederik waardevolle artikelen die bedrijven en professionals informeren over de nieuwste trends, strategieën en best practices.Zijn vermogen om complexe concepten te ontrafelen en begrijpelijk te maken, maakt hem een gewaardeerde bron van informatie voor zowel start-ups als gevestigde bedrijven. Frederik de Rooij zet zich in om bedrijven te helpen groeien en slagen in een dynamische zakelijke omgeving.

Personeel tevreden houden: onmogelijk of goed te doen?

Previous article

Werken met een slijmbeursontsteking in je schouder

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Financiën