Het vermogen van

Het vermogen van advocaat Inez Weski

0
Het vermogen van advocaat Inez Weski

Inez Weski, een wereldwijd bekende strafrechtadvocaat. Weski staat bekend als een workaholic. Ze heeft zelf in meerdere interviews aangegeven dat haar wereld vooral bestaat uit dossiers en zittingszalen. Weski heeft in al haar jaren als strafrechtadvocaat een aantal beruchte cliënten gehad, hierover meer in dit artikel.

Wie is Inez Weski?

Weski studeerde rechten in Rotterdam en werd in 1978 beëdigd als advocaat. Sinds dat jaar werkte ze voor haar zus, Miriam Weski, die haar eigen advocatenbureau had ‘Weski Heinrici Advocaten’ in Rotterdam.

Binnen het advocatenbureau was Inez Weski verantwoordelijke voor de strafzaken. Sindsdien is ze binnengekomen in de kring van bekende strafrechtadvocaten.

Inez Weski omschrijft zichzelf als controlfreak, workaholic maar ook achterdochtig. Zij vindt dat dit een noodzakelijke eigenschap is om haar beroep goed uit te voeren.

Weski heeft in haar loopbaan een aantal beruchte cliënten gehad. De 2 bekendste namen zijn de Surinaamse ex-president Desi Bouterse en Ridouan Taghi.

Belangrijke punten in het leven van Inze Weski

Beëdiging als advocaatIn 1978 werd Inez als advocaat beëdigd.
Bekend van de volgende rechtszakenInez is vooral bekend van haar cliënten Ridouan Taghi en Desi Bouterse
Aanhouding Op 21 april 2023 werd Inez Weski gearresteerd op verdenking van deelname aan een criminele organisatie.
Vermogen van Inez WeskiZe houdt haar privé leven uit de picture. Maar het is wel bekend dat ze ongeveer een half miljoen per jaar verdiend.

Het vermogen van Inez Weski

Het opbouwen van een groot vermogen is vaak een kwestie van talent en geluk. In het geval van advocate Inez Weski is dat zeer zeker gelukt. Het exacte eigen vermogen van Weski is onbekend aangezien zij zeer gesteld is op haar privacy.

Wat wel bekend is het uurtarief, deze ligt namelijk op 400 euro exclusief btw. Op basis van dat tarief kom je uit op een jaaromzet van 480.000 euro. Dat vertaalt zich vervolgens naar een maandinkomen van bijna €23.00,- euro.

Als je er dan ook nog bij bedenkt dat Inez al vele jaren meedraait in de business, dan kun je er vanuit gaan dat haar bankrekening rijkelijk gevuld is.

Belangrijke rechtszaken

Inez Weski is bekend van een aantal grote rechtszaken. We lichten er een aantal voor je uit.

Desi Bouterse

Desi Bouterse is in 1999 veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij de smokkel van 474 kilo cocaïne van Suriname naar Stellendam in 1997. Inez Weski heeft voor Bouterse een herzieningsverzoek ingediend bij de Hoge Raad vanwege nieuw en aanvullend bewijs dat Desi Bouterse zijn onschuld zou verklaren.

Ridouan Taghi

Haar meest recente, maar ook meest besproken cliënt, is Ridouan Taghi. Taghi was de meest gezochte crimineel van Nederland. Ridouan Taghi werd inmiddels ook internationaal gezocht omdat hij de belangrijkste persoon was binnen de organisaties: De Mocro-Maffia en motorclub Caloh Wagoh. Dit zijn zogenaamde moordcommando’s waar Taghi zijn liquidaties plande.

Taghi wordt volgens het OM verdacht van 17 liquidaties en heeft meerdere processen tegen zich lopen. Waaronder het Marengo-proces, waar ook de moord op misdaadverslaggever Peter R de Vries in behandeld wordt.

Inez Weski heeft Ridouan Taghi al die jaren bijgestaan als strafrechtadvocaat. Echter zijn er verdenkingen ontstaan bij het adres van Weski omdat zij ook gelinkt zou zijn aan de criminele organisatie.

Weski zou geheime informatie in en uit de zwaarbewaakte Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught naar derden hebben gebracht. Dit is natuurlijk streng verboden.

Weski heeft op basis van deze verdenkingen vastgezeten maar is inmiddels vrijgelaten. Weski blijft nog steeds verdachte maar niet in het Marengo-proces.

Inez Weski versus het OM

Na alle jaren dat Inez Weski de advocaat was van Taghi heeft zij altijd een wantrouwen gehad richting het Openbaar Ministerie. Zo heeft ze meerdere keren gezegd dat Nederland eruitziet als een politiestaat.

Weski is van mening dat justitie veelvuldig ‘’onrechtmatige constructies’’ bedenkt. Deze ‘’onrechtmatige constructies’’ worden, volgens haar, gebruikt in strafprocessen. In haar boek ‘De jacht op het recht’, dat in 2014 werd gepubliceerd, legt Inez Weski volgens Blik op de Wereld uit dat de overheid zichzelf onaantastbaar maakt. Dit door procedures tegen de staat te compliceren. Dit bemoeilijkt het verwerven van inzicht in de werking van de overheid.

Inez Weski legt ook uit in haar boek dat het griffierecht is verhoogd, gevangenissen werden gesloten en de advocaten vergoedingen zijn verlaagd.

Zo constateerde ze ook dat politiediensten steeds vaker bemand worden door laag opgeleide functionarissen.

Ook worden diensten uitbesteed aan partijen die buiten de parlementaire of rechterlijke controle opereren.

Lees meer over het vermogen van bekende ondernemers:

de Rooij
Frederik de Rooij is een gepassioneerde auteur met een scherp oog voor zakelijke ontwikkelingen. Als bedrijfsanalist en schrijver bij bedrijven.nl combineert hij zijn diepgaande kennis van de zakenwereld met zijn vaardigheid om complexe informatie toegankelijk te maken.Met zijn heldere schrijfstijl en diepgaand inzicht levert Frederik waardevolle artikelen die bedrijven en professionals informeren over de nieuwste trends, strategieën en best practices.Zijn vermogen om complexe concepten te ontrafelen en begrijpelijk te maken, maakt hem een gewaardeerde bron van informatie voor zowel start-ups als gevestigde bedrijven. Frederik de Rooij zet zich in om bedrijven te helpen groeien en slagen in een dynamische zakelijke omgeving.

De bedrijven die aangesloten zijn bij de SGZE

Previous article

Waarom is de zoekterm google, chromebook, tijd om te switchen, switch naar chromebook, groei je bedrijf met google populair in Google?

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *