Het vermogen vanOndernemerschap

Het vermogen van ondernemer en realityster Peter Gillis

0
Het vermogen van ondernemer en realityster Peter Gillis

Peter Gillis is een ondernemer in hart en nieren. Sinds een aantal jaar is Peter ook een realityster geworden met zijn eigen programma op SBS6. ‘’Familie Gillis: Massa is Kassa’’ draait al sinds 2020 op de televisie en werd gelijk een hit. Iedereen kent zijn welbekende uitspraak ‘’hatseflats’’ waar hij nu een merk van gemaakt heeft.

De entrepreneur staat om verschillende redenen bekend, zowel positief als negatief. De laatste tijd is hij vooral in het nieuws omdat hij in vele rechtszaken verwikkeld is met zijn echt Nicol Kremers.

Wie is Peter Gillis?

Peter Gillis is geboren op 20 maart 1962 in Rijen, een dorp in Noord-Brabant. Peter is opgegroeid in armoede, hij vertelt hier graag over. Vroeger moest Peter weleens eerder naar bed omdat er geen geld was voor het avondeten. Zijn vader had een bedrijf in het stropen van konijnen. Dit is vervolgens verkocht voor wat Peter een ‘habbekrats’ noemt.

De familie Gillis doet later mee met een openbare veiling en koopt daar met geleend geld een camping: Het verliesgevende strandbad Oostappen (Nu vakantiepark Prinsenmeer). Het vakantiepark in Asten werd voor een slordige 4,25 miljoen gulden overgenomen.

Peter is succesvol geworden door de winst van vakantiepark Prinsenmeer steeds te investeren in nieuwe vakantieparken. Deze nieuwe parken koopt hij op en brengt ze onder in de Ooststappen Groep.

De regels per park zijn minstens duizend slaapplaatsen, of ruimte in het bestemmingsplan om dat te creëren. Het gaat bij Gillis om de hoeveelheid, hij staat ook bekend om de uitspraak ‘’Massa is Kassa’’.

Belangrijke ontwikkelingen

Eerste vakantieparkPeter Gillis koopt zijn eerste vakantiepark voor 4,25 miljoen gulden op een veiling.
Vermogen 2019In 2019 werd het vermogen van Peter Gillis op 88 miljoen euro geschat.
Wat hij zelf zegt over zijn vermogenPeter Gillis geeft zelf aan dat hij over een vermogen van 250 miljoen euro beschikt.
Meest recente schattingOnlangs kwam er een nieuwe schatting uit. Die was 3 miljoen lager, en kwam uit op 85 miljoen euro.

Realityster Peter Gillis

Peter kwam voor het eerst op TV in 2017 met een Quote-documentaire op WNL en NPO2. In de documentaire werd getoond hoe asielzoekers en vakantieganger een vakantiepark deelden.

Sinds 2020 heeft Peter zijn eigen realityserie bij SBS6. Daar zijn inmiddels al 10 seizoenen van gemaakt en wordt het ook in België uitgezonden. Wat kenmerkend is aan de serie is het humoristische en snoeiharde commentaar van voice-over Frank Lammers. Onlangs werd het programma uitgeroepen tot het slechtste programma van het jaar.

Quote 500

Sinds 2019 staat Peter niet meer in de Quote 500. Dit kwam doordat de ondergrens, door Quote, gelegd werd op 88 miljoen euro. Peter werd niet op dat bedrag geschat door Quote maar daar liet hij het niet bij. Peter liet het hier niet bij zitten en stapte in zijn Porsche om met al zijn boeken langs de Quote redactie te gaan. Hier gaf hij alle openheid maar zonder enig effect. Gillis is niet in de Quote geplaatst omdat hij simpelweg niet genoeg vermogen had.

Na het meningsverschil met de Quote heeft Peter een geniaal idee bedacht. Hij heeft zijn eigen Quote 501 uitgebracht. Hiermee staat Peter op de cover maar ook eindelijk in de Quote. De Quote 501 heeft Peter in 2020 uitgebracht.

Het vermogen van Peter Gillis

Het vermogen van Peter Gillis varieert volgens specialisten. Het exacte bedrag is natuurlijk niet bekend maar Peter zelf is er vrij open in. Zo zegt Gillis dat zijn vermogen geschat wordt op 250 miljoen euro maar de Quote schat zijn vermogen net onder de 85 miljoen.

Peter zou zo’n circa 5 miljoen per jaar verdienen. Zijn salaris per maand kan daarom ook variëren maar wordt geschat op zo’n 417.000 euro per maand. Een deel van dit geld investeert hij naar eigen zeggen in zijn parken.

Lees verder over andere vermogens:

de Rooij
Frederik de Rooij is een gepassioneerde auteur met een scherp oog voor zakelijke ontwikkelingen. Als bedrijfsanalist en schrijver bij bedrijven.nl combineert hij zijn diepgaande kennis van de zakenwereld met zijn vaardigheid om complexe informatie toegankelijk te maken.Met zijn heldere schrijfstijl en diepgaand inzicht levert Frederik waardevolle artikelen die bedrijven en professionals informeren over de nieuwste trends, strategieën en best practices.Zijn vermogen om complexe concepten te ontrafelen en begrijpelijk te maken, maakt hem een gewaardeerde bron van informatie voor zowel start-ups als gevestigde bedrijven. Frederik de Rooij zet zich in om bedrijven te helpen groeien en slagen in een dynamische zakelijke omgeving.

Wat zijn de verwachtingen voor het modaal inkomen voor 2024

Previous article

De bedrijven en het vermogen van Gert Verhulst

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *