Het vermogen vanOndernemerschap

Het vermogen van Wesley Adema en zijn Costa Brava investeringen

0

De meeste mensen die miljonair zijn hangen dit feit niet aan de grote klok. Wesley Adema doet dat wel. Als je kijkt waar Wesley Adema zijn vermogen vandaan heeft, dan blijkt dat vastgoed te zijn. Hij zoekt de aandacht en is zelfs een televisiepersoonlijkheid. Dit door onder meer het EO programma Steenrijk, straatarm.

Volgens eigen zeggen is alles wat hij verdient heeft legaal. Wesley Adema zijn vermogen bedraagt zo’n slordige 8 miljoen. Op het moment heeft hij zijn vastgoedzaken verlegt naar De Costa Blanca. Hij heeft zijn geld in het vastgoed gestopt.

We onderzoeken hoe Wesley Adema zijn vermogen hiermee vergroot.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door (@wesleyadema)

Vastgoed in de Costa Blanca

Het beschikt over een van de beste klimaten ter wereld, een schitterende kustlijn en een reeks prachtige oude Spaanse steden.

Het is dus geen verrassing dat de Costa Blanca Noord hoog op de agenda staat van zowel vakantiegangers als investeerders. In tegenstelling tot de Costa Blanca Zuid, die lijdt onder overontwikkeling. De Costa Blanca Noord heeft een goede balans bereikt tussen een moderne stad die allerlei comfort biedt en de sfeer van een oude badplaats.

Aantrekkingskracht regio

De aanhoudende aantrekkingskracht van de regio verklaart de recente toegenomen belangstelling voor het kopen van onroerend goed in de regio. Volgens de Telegraph:

“voedt een bloeiende huizenmarkt en een sterker pond, gecombineerd met stagnerende prijzen en goedkope hypotheken in de eurozone, een heropleving aan van Britten die onroerend goed in het buitenland kopen, waarbij makelaars en hypotheekverstrekkers een sterke toename van het aantal aanvragen melden.”

In hetzelfde artikel wordt gemeld dat meer dan een derde van de kopers Spanje als een topkeuze beschouwt.

Maar is ondanks dit alles een vastgoedinvestering aan de Costa Blanca echt een goed idee? Wij onderzoeken verder.

Is een vakantiehuis een goede investering?

Veel vakantiehuizen bevinden zich ergens tussen een woning en een fulltime koop voor verhuur. Met een vakantiehuis in een populaire regio kunnen eigenaren een deel van het jaar van het huis genieten. Alsmede inkomsten genereren uit het onroerend goed door het te verhuren wanneer ze het niet gebruiken.

Nu topvastgoedbedrijven succesvolle verhuurdiensten aanbieden, is het mogelijk geworden om een tweede huis bewoond te houden. Zo kun je het hele jaar door een passief inkomen te verdienen, vooral op gewilde locaties met aangenaam weer gedurende de seizoenen.

De waarde van deze winst wordt uiteraard bepaald door de verhouding tussen de hoeveelheid tijd die je eraan besteedt en hoe vaak je het verhuurt. Maar het maakt het des te haalbaarder om de kosten van een tweede huis te dekken. Sommige dekken niet alleen de kosten, maar verdienen ook een gezonde winst.

Investor’s Chronicle wilde bepalen hoe verstandig een vakantiehuis als investering is. In een artikel over veelbelovende locaties voor koop voor verhuur wijzen ze op het volgende:

  • Als een woonhuis meer een consumptiegoed is dan een investeringsgoed, dan is koop voor verhuur een lucratieve investeringskeuze. Maar als het om dat laatste gaat, is het belangrijk om het zakelijk te benaderen.

Ze wijzen op een statistiek van HomeAway.co.uk waaruit blijkt dat buitenlandse verhuurders “doorgaans tussen de 2.000 en 6.000 euro per jaar aan bruto huurinkomsten verdienden. Maar zelfs deze brede groep vertegenwoordigde slechts ongeveer 30 procent van de respondenten. Velen verdienen substantieel meer.”

Dit is waarom vastgoedbeleggingen aan de Costa Blanca zo rendabel zijn.

Waarom vastgoedbeleggingen aan de Costa Blanca een goede keuze zijn

Waarom vastgoedbeleggingen aan de Costa Blanca een goede keuze zijn

  • Het is een verstandige investering, aangezien de regio nog steeds herstellende is van de recessie, zijn er deals die nog niet zijn afgesloten. Sinds 2014 zijn de vastgoedprijzen langzaam en gestaag gestegen, wat wijst op een markt die goed op weg is naar herstel.
  • Omdat het slechts een korte vlucht verwijderd is van Nederland, is de locatie ideaal voor vakantiegangers. Alsmede voor mensen die permanent naar de zon willen verhuizen op een bestemming die dichtbij genoeg is voor familiebezoek.
  • Met zonnige warme temperaturen gedurende de zomer en zonnige milde temperaturen gedurende de winter, is het weer moeilijk te weerstaan.
  • De kwaliteit en het aanbod aan appartementen betekent dat unieke investeerders de plek kunnen vinden die perfect past bij hun individuele behoeften en wensen.

Het is natuurlijk prachtig. Omringd door sprankelende zeeën en bergen, is het niet moeilijk te begrijpen waarom vastgoedinvesteringen aan de Costa Blanca hoog op de agenda staan van investeerders. Daarnaast is het een gezonde omgeving.

Gezonde klimatologische omgeving

Mensen vinden het klimaat aan de Costa Blanca rustgevend om te leven. Hier zijn de winters niet te koud en de zomers niet te warm. Zowel in de zomer als in de winter zullen mensen genieten van het rustgevende Spaanse weer. Regen vind je nauwelijks aan de Costa Blanca en de zon schijnt ruim 320 dagen op 365 dagen.

De WHO, de Wereldgezondheidsorganisatie, erkent het als het beste en gezondste klimaat ter wereld. Hierdoor ervaren mensen een positief effect op hun gezondheid en worden ze minder vatbaar voor ziektes. Dit is een van de redenen dat de Costa Blanca als een goede optie wordt beschouwd om in onroerend goed te investeren.

Vers en gezond voedsel

Mensen aan de Costa Blanca geven de voorkeur aan natuurlijke, duurzame en ecologische landbouw om rauw voedsel te verbouwen. In de Spaanse keuken vind je vers fruit, groenten, vis en olijfolie, zodat u kunt genieten van het mediterrane dieet aan de Costa Blanca. Dit heeft grote gevolgen voor de gezondheid.

de Rooij
Frederik de Rooij is een gepassioneerde auteur met een scherp oog voor zakelijke ontwikkelingen. Als bedrijfsanalist en schrijver bij bedrijven.nl combineert hij zijn diepgaande kennis van de zakenwereld met zijn vaardigheid om complexe informatie toegankelijk te maken.Met zijn heldere schrijfstijl en diepgaand inzicht levert Frederik waardevolle artikelen die bedrijven en professionals informeren over de nieuwste trends, strategieën en best practices.Zijn vermogen om complexe concepten te ontrafelen en begrijpelijk te maken, maakt hem een gewaardeerde bron van informatie voor zowel start-ups als gevestigde bedrijven. Frederik de Rooij zet zich in om bedrijven te helpen groeien en slagen in een dynamische zakelijke omgeving.

De rol van een externe vertrouwenspersoon binnen jouw bedrijf

Previous article

You may also like

Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *