Overige

Hoe kan je verantwoord en dus verstandig online gokken?

0

 Gokken is leuk. Gokken daagt je uit en geeft spanning. Maar gokken kan ook verslavend zijn. Hoe zorg je ervoor dat online gokken ook voor jou leuk en aantrekkelijk blijft?

Vooruit met die gokgeit

Sinds de gewijzigde regelgeving omtrent gokken, is een gokje wagen voor nog meer mensen dichterbij gekomen. Heel goed nieuws, zo zou je kunnen zeggen. Dat is echter niet helemaal waar. Natuurlijk is en blijft online gokken leuke ontspanning. Voor veel mensen inmiddels een hobby waar je ook nog eens af en toe geld mee kunt verdienen. Tot zover het positieve nieuws. Want gokken kan ook uit de hand lopen. Gokken kan een verslaving worden en jou geld kosten. Maar zover hoeft het helemaal niet te komen, als je er maar een beetje verstandig mee omgaat. Hoe?

Leer de spelregels

Online gokken begint uiteraard met de spelregels kennen, goed kennen. Want sommige mensen denken al snel te begrijpen hoe een spel werkt, maar ontdekken te laat dat het vooral om tactiek gaat of om vooruit kijken, anticiperen. Het klinkt saai, maar het is echt aan te bevelen eerst te lezen over een spel dat je online wil gaan spelen. Even zoeken op internet en je hebt waarschijnlijk binnen een paar seconden een paar websites met goeie en eerlijke uitleg. Wellicht zijn er ook kenners of ervaringsdeskundigen die je haarfijn uitleggen wat de do’s en don’ts zijn. Waarschijnlijk leer je dan ook snel bij welke gokbedrijven in Nederland je prima en veilig een gokje kunt wagen.

Oefenen

Als er een mogelijkheid is, om te oefenen: doe dat dan zeker. Met oefenen, zonder inzet, kan je inderdaad geen geld winnen, maar ook niet verliezen. Misschien heb je een paar vrienden die net zo geïnteresseerd zijn als jij. Richt een clubje op en maak elkaar sterker. Ben je er klaar voor, dan kan je aan het echte online werk beginnen. En nu maar hopen dat alles wat je hebt gelezen en geoefend (lees: valkuilen bent tegengekomen) je in de praktijk van het online gokken gaat helpen.

Stel limieten in

Bepaal wel voor jezelf voor hoeveel inzet je per dag of per week maximaal wil spelen. Heb je dat bereikt, dan stop je voor die dag. Of spreek je met jezelf af dat je deze week niet meer gaat gokken. Zet bijvoorbeeld in je agenda wanneer je wél weer gaat gokken in een online casino of deel het met iemand die jou goed kent. Dat kan je net helpen op die momenten dat je toch weer een gokje wil wagen. Je kan ook met jezelf afspreken dat je bij een bepaalde winst stopt en je laat uitbetalen, hoe verleidelijk het ook is om door te gaan. Maar vergeet nooit dat je een positief saldo ook zo weer kwijt kunt zijn. Stoppen is een kunst. Hoe gaaf is het als je regelmatig kunt zeggen dat je bedrag x hebt gewonnen en dat je nooit echt verlies hebt geleden? Dat heb je namelijk helemaal zelf in de hand. Mocht je dat lastig vinden: ook voor online gokken kan je hulp vragen, bij een kenner, bij mensen om je heen of kies voor de juiste begeleiding. Hou gokken leuk!

de Rooij
Frederik de Rooij is een gepassioneerde auteur met een scherp oog voor zakelijke ontwikkelingen. Als bedrijfsanalist en schrijver bij bedrijven.nl combineert hij zijn diepgaande kennis van de zakenwereld met zijn vaardigheid om complexe informatie toegankelijk te maken.Met zijn heldere schrijfstijl en diepgaand inzicht levert Frederik waardevolle artikelen die bedrijven en professionals informeren over de nieuwste trends, strategieën en best practices.Zijn vermogen om complexe concepten te ontrafelen en begrijpelijk te maken, maakt hem een gewaardeerde bron van informatie voor zowel start-ups als gevestigde bedrijven. Frederik de Rooij zet zich in om bedrijven te helpen groeien en slagen in een dynamische zakelijke omgeving.

De dividendbelasting in 2024

Previous article

Het belang van klanttevredenheid voor jouw bedrijf

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Overige