FinanciënWerk

Hoeveel uur mag je werken met een WIA-uitkering?

0
Hoeveel uur mag je werken met een WIA-uitkering

Een WIA-uitkering is een uitkering die je kunt krijgen als je door ziekte of handicap niet meer kunt werken. WIA staat voor Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen. Deze uitkering is bedoeld voor mensen die langdurig arbeidsongeschikt zijn en daardoor niet in staat zijn om voldoende inkomen te verdienen.

Met een WIA-uitkering is het mogelijk om te werken, mits je niet meer dan een bepaald aantal uur per week werkt. Het aantal uur wordt bepaald door het UWV en hangt af van je belastbaarheid en mogelijkheden. Het idee achter de WIA is dat mensen met een arbeidsbeperking zoveel mogelijk kunnen blijven participeren in de maatschappij. Hierdoor kunnen zij een gevoel van eigenwaarde behouden en blijven ze actief betrokken.

Hoeveel uur mag je werken met een WIA-uitkering?Het UWV bepaald per geval hoeveel uur je mag werken.
Minimaal % aantal arbeidsongeschikt zijnJe moet voor minimaal 35% arbeidsongeschikt zijn om in aanmerking te komen voor een WIA-uitkering.
Hoelang moet je hebben gewerkt?Je moet minimaal 4 van de 5 jaar hebben gewerkt voordat je WIA-uitkering aan kan vragen.

Mag je werken met een WIA-uitkering?

Ja, het is mogelijk om te werken met een WIA-uitkering. Sterker nog, het wordt zelfs aangemoedigd. Het idee achter de WIA is dat mensen met een arbeidsbeperking zo veel mogelijk kunnen blijven participeren in de maatschappij. Hierdoor kunnen zij een gevoel van eigenwaarde behouden en blijven ze actief betrokken.

Als je werkt met een WIA-uitkering, mag je een bepaald aantal uur per week werken. Dit aantal uur verschilt per persoon en is afhankelijk van de mate van arbeidsongeschiktheid. Het UWV bepaalt hoeveel uur je mag werken en houdt hierbij rekening met je belastbaarheid en je mogelijkheden.

Wanneer krijg je een WIA-uitkering?

Om in aanmerking te komen voor een WIA-uitkering moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Ten eerste moet je minimaal 35% arbeidsongeschikt zijn verklaard. Dit betekent dat je door ziekte of handicap niet in staat bent om meer dan 65% van je oude loon te verdienen.

Daarnaast moet je voldoende arbeidsverleden hebben opgebouwd. Dit houdt in dat je in de laatste 36 weken voordat je ziek werd, minimaal 26 weken hebt gewerkt. Ook moet je in de laatste 5 jaar voordat je ziek werd, minimaal 4 van de 5 jaar hebben gewerkt.

Oorzaken van arbeidsongeschiktheid

Er zijn verschillende oorzaken waardoor iemand arbeidsongeschikt kan raken. Dit kan bijvoorbeeld komen door een lichamelijke of psychische aandoening, een ongeval of een beroepsziekte.

Ook kunnen meerdere factoren een rol spelen bij het ontstaan van arbeidsongeschiktheid, zoals;

  • stress,
  • overbelasting
  • of een verkeerde werkhouding.

Het is belangrijk om te weten dat niet elke vorm van arbeidsongeschiktheid automatisch recht geeft op een WIA-uitkering. Het UWV beoordeelt per geval of iemand voldoet aan de voorwaarden en in aanmerking komt voor een uitkering.

Inschatting hoeveel uur je mag werken met een WIA-uitkering

Met een WIA-uitkering is het mogelijk om te werken, mits je niet meer dan een bepaald aantal uur per week werkt. Het aantal uur wordt bepaald door het UWV en hangt af van je belastbaarheid en mogelijkheden.

Om in aanmerking te komen voor een WIA-uitkering moet je minimaal 35% arbeidsongeschikt zijn verklaard en voldoende arbeidsverleden hebben opgebouwd. Arbeidsongeschiktheid kan verschillende oorzaken hebben en het UWV beoordeelt per geval of iemand recht heeft op een WIA-uitkering.

Als je werkt met een WIA-uitkering, mag je een bepaald aantal uur per week werken. Het aantal uur wordt bepaald door het UWV en houdt rekening met je belastbaarheid en mogelijkheden.

Lees verder:

 

de Rooij
Frederik de Rooij is een gepassioneerde auteur met een scherp oog voor zakelijke ontwikkelingen. Als bedrijfsanalist en schrijver bij bedrijven.nl combineert hij zijn diepgaande kennis van de zakenwereld met zijn vaardigheid om complexe informatie toegankelijk te maken.Met zijn heldere schrijfstijl en diepgaand inzicht levert Frederik waardevolle artikelen die bedrijven en professionals informeren over de nieuwste trends, strategieën en best practices.Zijn vermogen om complexe concepten te ontrafelen en begrijpelijk te maken, maakt hem een gewaardeerde bron van informatie voor zowel start-ups als gevestigde bedrijven. Frederik de Rooij zet zich in om bedrijven te helpen groeien en slagen in een dynamische zakelijke omgeving.

Antibiotica en werken: wat moet je weten?

Previous article

De perfecte locatie voor uw bijeenkomst

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Financiën