Ondernemerschap

Personeel tevreden houden: onmogelijk of goed te doen?

0
Personeel tevreden houden onmogelijk of goed te doen

We leven in onrustige tijden. De maatschappij lijkt volop in ontwikkeling te zijn, terwijl in het buitenland allerlei vervelende dingen gebeuren. Dit brengt bij veel mensen innerlijke onrust met zich mee. Merk je dit ook al op de werkvloer? Dan vraag je je wellicht af of je je personeel wel tevreden kunt houden.

Een andere, opvallende, tendens is namelijk dat personeel steeds kritischer wordt. Eigenlijk willen veel werknemers hedendaags dat alles perfect geregeld voor hen is. Is dit niet het geval? Dan stappen ze moeiteloos over naar een ander bedrijf. Jobhoppen is veel meer aan de orde ten opzichte van een paar jaar geleden.

Uiteindelijk zou het mogelijk moeten zijn om je personeel tevreden te houden. Dit vraagt wel om bepaalde investeringen.

Investeer in de nieuwe manier van werken

Je doet er verstandig aan om je personeel veel vrijheid te geven. Dit doe je bijvoorbeeld door de nieuwe manier van werken te introduceren. Creëer een modern workplace voor je personeel en laat hen vanuit huis werken.

Ontzettend veel mensen willen vanuit huis werken. Dit scheelt hen veel reistijd en ze kunnen thuis – tussen het werken door – wat dingetjes doen. Uiteraard vraagt dit vanuit de kant van de werkgever om een bepaalde vorm van vertrouwen.

De nieuwe manier van werken levert veel voldoening op. Voor je werknemers, maar ook voor je bedrijf uiteindelijk. Dankzij deze manier van werken kun je namelijk ook kosten besparen. Zo is het misschien mogelijk om in een kleiner kantoorpand te trekken.

Investeer in secundaire arbeidsvoorwaarden

Veel mensen zijn op zoek naar een baan met een goed salaris. Wat anno 2024 mogelijk nog belangrijker is, zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden. Op het gebied van secundaire arbeidsvoorwaarden zijn veel mensen erg kritisch.

Men wil bijvoorbeeld de mogelijkheid hebben om vanuit huis te werken. Of men wil de mogelijkheid hebben om minder te werken. Of men wil een bonus krijgen bij bepaalde goede prestaties. Of men wil op kantoor een hoek voor vermaak hebben.

Investeer in de juiste software

Je personeel wil eigenlijk op een gouden troon zitten. Het werken moet zo leuk en makkelijk mogelijk zijn. Om dat mogelijk te maken, zou je in de juiste software moeten investeren. Investeer in business apps, investeer in andere softwaresystemen en maak de werkomgeving daarmee perfect.

Waarom je in de juiste software moet investeren? Omdat je personeel waarschijnlijk kritisch is. Maar, ook om het juiste werk te kunnen leveren. Je klanten zijn waarschijnlijk ook steeds kritischer geworden. Zet daarom software op een slimme manier in.

Praat met je personeel

Uiteindelijk is het belangrijk om in contact met je personeel te blijven. Dit doe je onder meer door met je personeel te praten. Geef aan waarom je bepaalde dingen doet, geef aan wat je graag voor ogen hebt en geef aan dat je hem blind vertrouwt. Daarmee bouw je een goede band op en zet je personeel net dat stapje extra. Het zou voor elke werkgever mogelijk moeten zijn om het personeel tevreden te houden!

de Rooij
Frederik de Rooij is een gepassioneerde auteur met een scherp oog voor zakelijke ontwikkelingen. Als bedrijfsanalist en schrijver bij bedrijven.nl combineert hij zijn diepgaande kennis van de zakenwereld met zijn vaardigheid om complexe informatie toegankelijk te maken.Met zijn heldere schrijfstijl en diepgaand inzicht levert Frederik waardevolle artikelen die bedrijven en professionals informeren over de nieuwste trends, strategieën en best practices.Zijn vermogen om complexe concepten te ontrafelen en begrijpelijk te maken, maakt hem een gewaardeerde bron van informatie voor zowel start-ups als gevestigde bedrijven. Frederik de Rooij zet zich in om bedrijven te helpen groeien en slagen in een dynamische zakelijke omgeving.

Energiebeheer op de werkplek

Previous article

Dit moet je weten over Evi van Lanschot

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *