FinanciënOndernemerschap

Populariteit Chinese webshops blijftovereind in Nederland

0

 Fashion winkel Shein grote uitdager voor bekende modeketens

Amsterdam, 22 augustus 2023 – Chinese webshops blijven populair onderNederlanders, ondanks de verhoogde invoerrechten en het feit dat de koopjesuit China regelmatig onder vuur liggen. Dit komt naar voren uit onderzoek vanTrustDeals. De grootste Chinese webshops in Nederland zijn Shein, AliExpressen Temu.

Het couponplatform deed onderzoek naar de interesse van Nederlanders in Chinesewebshops. Er zijn op dit moment tientallen Chinese webwinkels die in Nederlandopereren. Het gaat hierbij voornamelijk om warenhuizen, elektronica en fashionwinkels. Waar AliExpress in 2020 nog veruit de populairste Chinese webshop voorNederlanders was, zie je nu door groeiende concurrentie een shift in de populariteiten is Shein op dit moment de favoriete Chinese webshop in ons land.

Concurrent voor bekende modeketens

Shein heeft de laatste jaren een grote opmars gemaakt en is nu veruit de grootsteChinese fashion winkel. “Shein is hiermee zelfs een grote uitdager geworden vanH&M en Zara als het gaat om Nederland”, zegt Christiaan van Amstel van TrustDeals.”Ondanks de toenemende kritiek in Nederland op dit soort webwinkels is depopulariteit toch ongekend hoog. De lage prijzen en het ruime assortiment zorgen ervoor dat het aantrekkelijk blijft om producten uit Azië te halen.”

Een opvallende stijger in Nederland is ook Temu. Deze Chinese webshop wordtgezien als een (nog) goedkoper alternatief voor bijvoorbeeld AliExpress. Ook is debezorging sneller. De webshop kende in Nederland de afgelopen twee maanden eengroei van 300%.

Chinese producten massaal naar Drenthe

Als we kijken naar de populariteit van Chinese webshops per provincie, dan springtDrenthe er bovenuit. Daar wordt van alle provincies in Nederland het meest geshoptin de Chinese webwinkels. Friesland en Limburg volgen op de tweede en derde plek.In Gelderland wordt het minst gezocht naar de producten uit Azië. 

Benieuwd welke Chinese webshop in jouw provincie het populairst is? Kijk dan hier.

de Rooij
Frederik de Rooij is een gepassioneerde auteur met een scherp oog voor zakelijke ontwikkelingen. Als bedrijfsanalist en schrijver bij bedrijven.nl combineert hij zijn diepgaande kennis van de zakenwereld met zijn vaardigheid om complexe informatie toegankelijk te maken.Met zijn heldere schrijfstijl en diepgaand inzicht levert Frederik waardevolle artikelen die bedrijven en professionals informeren over de nieuwste trends, strategieën en best practices.Zijn vermogen om complexe concepten te ontrafelen en begrijpelijk te maken, maakt hem een gewaardeerde bron van informatie voor zowel start-ups als gevestigde bedrijven. Frederik de Rooij zet zich in om bedrijven te helpen groeien en slagen in een dynamische zakelijke omgeving.

Verkennende Succesfactoren van Filmuitgaven in Diverse Wereldmarkten

Previous article

Nederlanders bezuinigen niet opuiterlijke verzorging

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Financiën