FinanciënOndernemerschap

Snelle stijging aantal budgetcoaches in Nederland

0

 

 

Nederland kent steeds meer budgetcoaches. Dit blijkt uit een analyse van Kortingscode.nl op basis van cijfers van de Kamer van Koophandel. Vooral in Noord-Brabant is het aantal geldcoaches snel gestegen: in de afgelopen vijf jaar een plus van 37%.

Het online kortingscode platform maakte een vergelijking tussen het aantal budgetcoaches per provincie en de verdeling over Nederland. In het eerste kwartaal van 2013 waren er nog 560 budgetcoaches in Nederland. Inmiddels zijn er 1.295 geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. Een stijging van 131%.

 

Niet overal stijging te zien

In Zeeland, Groningen en Friesland maken de inwoners zich mogelijk minder druk over hun geldzaken. In die provincies is een daling te zien in het aantal geldcoaches ten opzichte van vijf jaar geleden. In Zeeland was er een afname van 13%, net als in Groningen. In Friesland lag dat percentage één procent lager.

 

Budgetcoach Lisa Verdegaal krijgt ook steeds meer vragen van mensen die mogelijk ook geldcoach willen worden. “Veel meer dan toen ik jaren geleden begon”, vertelt ze. “Het is een goede ontwikkeling omdat ik denk dat het nodig is in Nederland. Mede door de extreme inflatie natuurlijk. En door alle verleidingen op en druk van sociale media om leuke dingen te doen gaan we meer kopen of doen. Dat bij elkaar zorgt ervoor dat het ontzettend moeilijk is om rond te komen.”

 

Trek op tijd aan de bel

Mocht je niet rond kunnen komen, wanneer trek je dan aan de bel bij een budgetcoach? “Er is nog altijd een taboe op de hulpvragen rondom geld. Mensen schamen zich”, vervolgt Verdegaal. “Dan maken mensen enveloppen niet meer open en dan kan een kleine schuld snel groeien tot een grote schuld. Als je achterstanden in betalingen krijgt, dan is dat wel het moment om hulp te vragen bij een budgetcoach.”

 

De financiële tip

Als tip wil Verdegaal vanuit haar expertise nog iets meegeven. “Ga sparen zien als een vaste last. Steeds als je salaris krijgt, zet je iets opzij. Dit kan al met kleinere bedragen van bijvoorbeeld tien of twintig euro. Bij financiële tegenslagen kun je dit potje gebruiken zodat je altijd iets achter de hand hebt. Krijg je die financiële tegenslag niet? Dan kun je het gespaarde geld voor iets leuks gebruiken. Sparen geeft een soort veilig gevoel.”de Rooij
Frederik de Rooij is een gepassioneerde auteur met een scherp oog voor zakelijke ontwikkelingen. Als bedrijfsanalist en schrijver bij bedrijven.nl combineert hij zijn diepgaande kennis van de zakenwereld met zijn vaardigheid om complexe informatie toegankelijk te maken.Met zijn heldere schrijfstijl en diepgaand inzicht levert Frederik waardevolle artikelen die bedrijven en professionals informeren over de nieuwste trends, strategieën en best practices.Zijn vermogen om complexe concepten te ontrafelen en begrijpelijk te maken, maakt hem een gewaardeerde bron van informatie voor zowel start-ups als gevestigde bedrijven. Frederik de Rooij zet zich in om bedrijven te helpen groeien en slagen in een dynamische zakelijke omgeving.

Wat zijn A-merken?

Previous article

Verkennende Succesfactoren van Filmuitgaven in Diverse Wereldmarkten

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Financiën