Werk

Sta op en werk gezonder: de voordelen van een elektrisch zit-sta bureau

0
de voordelen van een elektrisch zit-sta bureau

Veel Nederlanders hebben een zittend beroep. Lang in dezelfde houding zitten is niet gezond. Het belemmert een goede stofwisseling en doorbloeding. Ook is er een verhoogde kans op verschillende kwalen en ziektes. Zit je vaak achter een bureau? Beweeg regelmatig even tussendoor en wissel van houding. Een elektrisch zit-sta bureau stimuleert een actieve en gezonde werkhouding.

Bevordert de doorbloeding en concentratie

Zittend werk heeft een negatief effect op de doorbloeding in je lichaam. Het zorgt voor minder zuurstofrijk bloed. Hierdoor vermindert de productiviteit en de concentratie. Met een elektrisch zit-sta bureau wissel je zittend en staand werken eenvoudig af.

Je hart pomp wanneer je staat ongeveer 10 keer meer bloed door je lichaam dan wanneer je in een zittende houding werkt. Hierdoor blijf je alert en scherp.

Vermindert rug- en nekpijn

Onderzoeken tonen aan dat de afwisseling tussen zittend en staand werken rug- en nekpijn kunnen verminderen. Wanneer je lang zit raken spieren snel overbelast. Vooral als je wat gebogen of onderuitgezakt zit. Door achter je bureau te staan ontlast je de ruggenwervels. Toch is de hele dag staan ook geen goed idee. Je belast dan de onderrug, benen en voeten teveel. Een elektrisch zit-sta bureau helpt om je om je lichaam niet te overvragen en regelmatig van werkhouding te wisselen.

Verlaagt het risico op overgewicht en diabetes

Door staand te werken verbruik je net wat meer calorieën dan wanneer je zit. Gunstig voor je gewicht dus. Als je staat, is je werkhouding actiever en beweeg je meer. Ook ben je eerder geneigd om even een rondje te lopen. Overgewicht en weinig beweging verhogen het risico op diabetes type 2. Door minder zittend te werken verklein je dit risico. Na een uur zittend werken is het tijd voor een rondje lopen of een staande werkhouding.

Verbetert het humeur

Uit onderzoek blijkt dat mensen die werken aan een zit-sta bureau minder vermoeidheid en stress ervaren dan collega’s die de hele dag zitten. Dit verbetert de energie en het humeur. Mensen die veel zitten zijn gevoeliger voor angst en depressie. Geregeld wisselen van werkhouding en voldoende beweging dragen bij aan het verlagen van het ziekteverzuim. Mensen die goed in hun vel zitten zijn immers minder vatbaar voor klachten.

Eenvoudig verstelbaar

Wisselen van werkhouding is dus belangrijk voor lichaam en geest. Het verstellen van je bureau moet niet te veel tijd kosten. Een elektrisch zit-sta bureau kun je eenvoudig en snel in hoogte verstellen. Vanwege deze verstelbaarheid is een zit-sta bureau ook handig voor flexibele werkplekken. Elke gebruiker kan met de memory-functie met een druk op de knop de hoogte naar eigen wens instellen.

Een elektrisch zit-sta bureau past bij een gezonde en actieve levensstijl. Gezond leven doe je niet alleen thuis, maar ook juist op je werk. Je spendeert uiteindelijk heel wat uren achter je bureau. Investeer in een fijne werkomgeving, zodat je energiek en gezond aan de slag kunt.

Kijk ook eens naar deze actie; Flash deals tot 50% korting met Lente Uitverkoop!”

de Rooij
Frederik de Rooij is een gepassioneerde auteur met een scherp oog voor zakelijke ontwikkelingen. Als bedrijfsanalist en schrijver bij bedrijven.nl combineert hij zijn diepgaande kennis van de zakenwereld met zijn vaardigheid om complexe informatie toegankelijk te maken.Met zijn heldere schrijfstijl en diepgaand inzicht levert Frederik waardevolle artikelen die bedrijven en professionals informeren over de nieuwste trends, strategieën en best practices.Zijn vermogen om complexe concepten te ontrafelen en begrijpelijk te maken, maakt hem een gewaardeerde bron van informatie voor zowel start-ups als gevestigde bedrijven. Frederik de Rooij zet zich in om bedrijven te helpen groeien en slagen in een dynamische zakelijke omgeving.

Beginnen met marketing? Start bij je website!

Previous article

Hardware laten opkopen? Een waardevolle keuze voor uw bedrijf

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Werk