OndernemerschapOverige

Waarom kiezen voor zakelijke stroom in plaats van de goedkoopste aanbieder?

0
Waarom kiezen voor zakelijke stroom in plaats van de goedkoopste aanbieder?

Zonder stroom wordt het veelal lastig om te ondernemen, en hoe groter je bedrijf is, hoe meer je ervan nodig hebt. Dan lijkt het misschien logisch om voor de goedkoopste stroomaanbieder te kiezen om kosten te besparen, maar er zijn verschillende goede redenen waarom zakelijke stroom een betere keuze kan zijn. We bespreken de voordelen van zakelijke stroom ten opzichte van het kiezen voor de goedkoopste aanbieder van elektriciteit.

Meer verzekerd van continuïteit

Continuïteit is belangrijk voor je bedrijfsvoering. Tijd is geld, en downtime is een kostbare aangelegenheid. Zeker als je medewerkers hebt die met de armen over elkaar omdat ze vanwege een stroomstoring niet kunnen werken of wanneer je productieproces erdoor kom stil te vallen. Nu komt dat natuurlijk maar weinig voor in Nederland, want dat wil niet zeggen dat het is uitgesloten. Een zakelijke aanbieder kan zo’n storing wellicht niet voorkomen, maar heeft wel speciale voorzieningen om stroomuitval te minimaliseren. Zo kan eventuele downtime geminimaliseerd worden.

Betere klantenservice en ondersteuning

Als aanbieders goedkoop kunnen zijn, heeft dat een reden. Een smalle bedrijfsvoering is vaak die reden. Dat betekent dat er niet vol ingezet wordt op klantenservice. Voor zo’n lage prijs kun je dat immers ook niet verwachten, vindt men dan. Maar als jij vragen of problemen hebt met je stroomvoorziening, wil je wel snel geholpen kunnen worden, zodat je verder kunt met je werkzaamheden. Een gespecialiseerde zakelijke stroomleverancier heeft vaak een toegewijd supportteam dat bekend is met de specifieke behoeften van bedrijven en voor snelle en effectieve oplossingen kan zorgen.

Een smalle bedrijfsvoering is vaak die reden

Profiteren van flexibiliteit en maatwerk

Elk bedrijf heeft zijn eigen energiebehoeften. De bedrijfsvoering kan immers sterk afwijken van die van een ander bedrijf. Zakelijke stroomaanbieders zijn hierop ingesteld. Zij bieden vaak maatwerkoplossingen die volledig kunnen aansluiten bij de specifieke eisen van je bedrijf. Dat kan gaan om flexibele contracten en betalingsvoorwaarden tot op maat gemaakte energieplannen die bijvoorbeeld rekening houden met piekuren en het energieverbruik van specifieke apparatuur. Ter vergelijking: de goedkoopste aanbieders bieden meestal standaardpakketten zonder de mogelijkheid voor aanpassingen. Dat kan op de langere termijn minder efficiënt en duurder zijn.

Handige schaalvoordelen

Soms maak je als bedrijf een flinke groei door. Vaak is dat ook het streven van een ondernemer. Het gevolg daarvan is ook dat je energiebehoeften toenemen. Bij goedkope energieleveranciers is vaak het moeilijk om snel op te schalen als dat nodig is. Zakelijke stroomaanbieders hebben wél de capaciteit om te voldoen aan de toenemende energiebehoeften van groeiende bedrijven. Ze kunnen energiepakketten en infrastructuur bieden die meegroeien met je bedrijf. Zo hoef je niet steeds opnieuw op zoek naar een nieuwe leverancier.

Gedetailleerde monitoring en energiebeheer

Zeker als je een grootverbruiker van stroom bent, is het nuttig om goed je energieverbruik te monitoren om te bekijken of je zou kunnen sparen. Dat kan nogal wat kosten schelen namelijk. Daarvoor is gedetailleerde monitoring en energiebeheer nodig. Veel zakelijke stroomaanbieders bieden hun afnemers geavanceerde tools en technologieën waarmee ze hun energieverbruik live kunnen volgen en beheren. Zo kun je als bedrijf je energie-efficiëntie te verbeteren en de kosten beheersen. Dat is vervolgens ook nog eens gunstig voor je ecologische voetafdruk. Goedkope aanbieders bieden meestal niet zulke geavanceerde monitoringopties.

Verder kunnen aanbieders van zakelijke stroom vaak duurzaam geproduceerde stroom leveren, zoals stroom uit wind- of zonne-energie. Zo draagt je bedrijf bij aan een beter milieu en voldoet het aan de verwachtingen van milieubewuste klanten en partners. Daarnaast profiteer je bij zakelijke stroomaanbieders vaak van betere en flexibelere contractvoorwaarden dan bij de goedkoopste stroomleveranciers. Dit kan voordelen bieden zoals prijsstabiliteit door middel van vaste tarieven over langere perioden, of juist voor gunstige flexibele tarieven. Al met al is je bedrijf, zeker als het een grote stroomverbruiker is, beter af met een contract voor zakelijke stroom.

de Rooij
Frederik de Rooij is een gepassioneerde auteur met een scherp oog voor zakelijke ontwikkelingen. Als bedrijfsanalist en schrijver bij bedrijven.nl combineert hij zijn diepgaande kennis van de zakenwereld met zijn vaardigheid om complexe informatie toegankelijk te maken.Met zijn heldere schrijfstijl en diepgaand inzicht levert Frederik waardevolle artikelen die bedrijven en professionals informeren over de nieuwste trends, strategieën en best practices.Zijn vermogen om complexe concepten te ontrafelen en begrijpelijk te maken, maakt hem een gewaardeerde bron van informatie voor zowel start-ups als gevestigde bedrijven. Frederik de Rooij zet zich in om bedrijven te helpen groeien en slagen in een dynamische zakelijke omgeving.

Zakelijk evenement organiseren: waarmee rekening houden met het oog op je gasten?

Previous article

6 Tips voor reclame uitingen die aanslaan

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *