Financiën

Waarom moet je beginnen met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

0
Waarom moet je beginnen met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Wil je beginnen met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering of twijfel je nog of je deze wel nodig hebt voor jouw onderneming? Veel ondernemers willen zo goed mogelijk voorbereid zijn op de risico’s die voortvloeien uit de bedrijfsvoering, maar maken op het gebied van verzekeringen de verkeerde keuzes. Dit komt doordat er een groot aantal keuzemogelijkheden zijn. De bedrijfsaansprakelijkheid dien je echter naar behoren geregeld te hebben, omdat een aansprakelijkheidsclaim grote gevolgen kan hebben voor de voortzetting van het bedrijf. Maar waarom zou je deze verzekering dan afsluiten? En welke voordelen kun je aan de verzekering behalen? Onderstaande informatie zorgt ervoor dat je weet wat jou te wachten staat. 

Gedekt tegen ongelukken op de werkvloer

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering beschermt jou tegen ongelukken op de werkvloer. Een klant kan bijvoorbeeld uitglijden over de pas gedweilde vloer, of je stoot een laptop van de klant van tafel. Hierdoor ontstaat er schade of letsel. Deze ongelukken kunnen altijd gebeuren en hoeven vaak niet voor het einde van het bedrijf te zorgen. Je bent echter wel verantwoordelijk voor de gemaakte schade of het letsel. De kosten hiervan kunnen al snel oplopen, vooral als er medische zorg nodig is. Een goede verzekering voorkomt dat je deze kosten zelf moet betalen en jouw bedrijf in gevaar komt. Mocht een claim op een juridisch geschil uitlopen, dan kan de verzekering jou hier ook in bijstaan. De verzekering dekt bijvoorbeeld de juridische kosten, de schadevergoedingen en helpt jou om hulp in te schakelen om jezelf te kunnen verdedigen in de rechtbank. 

Financiële schade door jouw bedrijf gedekt

Een goede beroepsaansprakelijkheidsverzekering Univé gaat nog een stapje verder. Deze dekt namelijk de financiële schade door jouw gemaakte fouten of nalatigheid. Het kan altijd voorkomen dat je een verkeerde inschatting maakt, waardoor de klant financieel verlies draait. In dit geval komt de schadeclaim bij jou terecht. Met deze verzekering ben je hiervoor gedekt. Je geeft jouw klanten hiermee direct meer vertrouwen. Ze weten immers dat je serieus bent over jouw bedrijf en beroep en bereid bent om de verantwoordelijkheid te nemen voor mogelijke fouten en ongelukken. Niet alleen helpt dit om de klanten op de juiste manier te kunnen helpen, maar ook om meer klanten aan je te binden. Voordat je het weet, kun je de concurrenten achter je laten. 

Een volledig op maat gemaakte verzekering

Een goede verzekering heeft als grootste voordeel dat je een dekking op maat kunt afsluiten. Ieder bedrijf en ieder beroep is anders. Hierdoor komen er ook andere risico’s op de werkvloer. Je kan de verzekering daarom helemaal aanpassen aan de behoeften van de onderneming. Of je nu net begonnen bent en nog weinig werknemers hebt of al een groot bedrijf in jouw bezit hebt, de mogelijkheden zijn eindeloos. Door goed op te letten wat je allemaal nodig hebt, kun je een verzekering afsluiten die jou meer gemoedsrust geeft. Mocht er dan toch iets misgaan, ben je op een goede manier geholpen en zorg je voor de beste resultaten voor iedere betrokken partij. 

de Rooij
Frederik de Rooij is een gepassioneerde auteur met een scherp oog voor zakelijke ontwikkelingen. Als bedrijfsanalist en schrijver bij bedrijven.nl combineert hij zijn diepgaande kennis van de zakenwereld met zijn vaardigheid om complexe informatie toegankelijk te maken.Met zijn heldere schrijfstijl en diepgaand inzicht levert Frederik waardevolle artikelen die bedrijven en professionals informeren over de nieuwste trends, strategieën en best practices.Zijn vermogen om complexe concepten te ontrafelen en begrijpelijk te maken, maakt hem een gewaardeerde bron van informatie voor zowel start-ups als gevestigde bedrijven. Frederik de Rooij zet zich in om bedrijven te helpen groeien en slagen in een dynamische zakelijke omgeving.

Het belang van klanttevredenheid voor jouw bedrijf

Previous article

Hoe kan je een bestelautoverzekering online afsluiten?

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Financiën