Het vermogen van

Wat is het vermogen van formule 1 coureur Max Verstappen?

0
Wat is het vermogen van formule 1 coureur Max Verstappen

Max Verstappen de tweevoudig wereldkampioen (en binnenkort zeer waarschijnlijk drievoud wereldkampioen) is een fenomeen in de Formule 1 en dankzij de prestaties op de baan heeft hij een flink eigen vermogen opgebouwd. Als een van de jongste en meest succesvolle Formule 1-coureurs heeft Verstappen de nodige euro’s bij elkaar geharkt. Verstappen heeft natuurlijk een astronomisch hoog salaris maar ook heeft hij vermeende aandelen waarmee hij op lange termijn nog meer geld verdient. Maar wat is precies het vermogen van Max Verstappen en via welke wegen harkt hij zijn geld binnen? We leggen het je uit in dit artikel.

Wie is Max Verstappen?

Embed from Getty Images

Max Verstappen is een Nederlandse Formule 1 coureur en de zoon van de voormalig Formule 1 coureur, Jos Verstappen. Max begon op 6-jarige leeftijd al met karten en daar zag zijn vader Jos dat het een groot racetalent was. Dat heeft vader Jos goed gezien want op 15 maart 2015 maakte Max, toen nog maar 17 jaar en 166 dagen, al zijn debuut in de Formule 1. Dit maakte Max in 1 klap de jongste debutant aller tijden binnen de Formule 1.

In 2016 maakte Max de overstap van Toro Rosso naar Red Bull Racing, 1 van de absolute topteams. Jaren later bleek dit een gouden greep want Max Verstappen werd in 2021 wereldkampioen door in de laatste ronde van de race Lewis Hamilton te verslaan. Inmiddels is Max Verstappen een tweevoudig wereldkampioen met nog veel meer potentie.

Het salaris van Max Verstappen

Verstappen begon op jonge leeftijd al met een flink salaris. Op 16-jarige leeftijd kreeg Max al een salaris van maar liefst 4,5 miljoen euro. Dat is in de loop van de jaren alleen maar meer gegroeid.

Max verdiende in het jaar 2018 al bijna 30 miljoen euro per jaar en dat is met zijn nieuwe contract nog meer geworden. Verstappen heeft nu een contract tot 2028 waarmee hij omgerekend net iets minder dan 50 miljoen verdient.

De sponsoren van Max Verstappen

Max heeft niet alleen inkomsten uit zijn salaris maar ook heeft hij meerdere sponsoren. De sponsor die het langst aan Verstappen gebonden is, is Jumbo. Zij zijn al sinds de Formule 3 (2014) verbonden aan Max Verstappen.

De streamingsdienst Viaplay is sinds de aanschaf van de Formule 1-rechten ook een sponsor van Max, zij brengen over Max exclusieve documentaires uit en ook interviews na afloop van het seizoen.

Het vermogen van Max Verstappen

Het vermogen van Max Verstappen wordt elk jaar meer en meer. Zo kwam de jonge sporter afgelopen jaar als nieuwkomer binnen in de Quote 500, op de 500e plek. Zijn vermogen werd voor 2022 geschat op €120 miljoen. Het wachten is nog op de nieuwe Quote 500 die in november uitkomt maar Verstappen gaat zeker een aantal plekken stijgen binnen de top 500.

De vermoedelijke aandelen en bezittingen van Max Verstappen

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @verstappendaily

Volgens het wel bekende bedrijf Forbes, heeft Max vijf vastgoedbezittingen. Maar ook zou Max Verstappen een grote aandelenportefeuille hebben ter waarde van iets minder dan 25 miljoen euro. Volgens betrouwbare bronnen, zoals het doorgaans goed geïnformeerde CA Knowledge en Investopedia, omvat dit onder andere de volgende aandelen.

  • Visa
  • Apple
  • Amazon
  • IBM
  • 3M

Dit hebben we zelf echter niet kunnen verifiëren.

Max bezit ook het een en ander aan luxe. Zo heeft Verstappen zijn eigen privéjet, een luxueuze villa in Monaco, een wagenpark met exclusieve auto’s en zelfs een superjacht. Max Verstappen is zijn vermogen in de laatste jaren extreem snel aan het vergroten.

Lees ook eens:

de Rooij
Frederik de Rooij is een gepassioneerde auteur met een scherp oog voor zakelijke ontwikkelingen. Als bedrijfsanalist en schrijver bij bedrijven.nl gebruikt hij zijn kennis van de zakenwereld om interessante thema's verder uit te diepen.Frederik stelt zijn artikelen zorgvuldig samen en laat de lezers van bedrijven.nl nieuwe inzichten zien.Hij schrijft blogartikelen die te maken hebben met de thema's; werk, carrière, trends en het vermogen van bekend ondernemers.Neem een kijkje in de verschillende categorieën en laat je verassen.

Nederlandse bedrijven maken zich op voor verplichte CO2-registratie

Previous article

Het vermogen van ondernemer John Huiberts

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *