FinanciënWerk

Wat verdient een dierenarts?

0
Wat verdient een dierenarts

Dierenartsen zijn zeer toegewijde professionals die huisdieren zoals honden, katten en wat dies meer zij behandelen. Daarnaast zijn er dierenartsen die voornamelijk boerderijdieren behandelen, alsmede de artsen die gespecialiseerd zijn in onderzoek.

De vraag: wat verdient een dierenarts kun je dus niet zo een- twee- drie beantwoorden. We kijken hier naar de inkomsten van een praktijk voor huisdieren.

Wat verdient een dierenarts?

Over het algemeen heeft een dierenarts een inkomen dat varieert van ongeveer  €  2.000 tot € 5.000 per maand. Een dierenarts die net begint zit in de onderste regionen met een salaris tussen de € 2.000 en €  3.000 euro.

Naarmate de ervaring vordert, neemt het inkomen toe.  Na 5 jaar zal het tussen de € 2.500 en € 3.800 liggen.

Wat doet een dierenarts?

Een dierenarts diagnosticeert ziekten, dient medicijnen toe, voert operaties uit en biedt postoperatieve zorg. Diernarts zijn vereist een hoog niveau van technische expertise, kennis van de geneeskunde en medeleven.

Als je dit alles in overweging neemt, dan blijkt de conclusie dat een gemiddelde dierenarts niet overdreven veel verdient. Er zijn namelijk ook nog eens bijkomende kosten, zoals de huur van de praktijkruimte, het salaris van assistenten etc.

De vraag: wat verdient een dierenarts lijkt dan ook bijna retorisch. Je kunt je beter afvragen of een dierenarts wel genoeg verdient.

Dierenartsen zijn niet goedkoop

Een bezoekje aan de dierenarts kan redelijk in de papieren lopen. Het komt regelmatig voor dat mensen die niet veel te besteden hebben per maand ondersteuning krijgen om naar de dierenarts te gaan van de gemeente waar ze wonen.

Uit onderzoek blijkt dat veel mensen met huisdieren er over na denken om over de grens naar de dierenarts te gaan. De hogere prijzen in Nederland komen omdat er in Nederland een vrije markt geldt, waardoor de prijzen dus marktconform zelf ingesteld mogen worden.

Bijverdiensten voor dierenartsen

Het kan dan ook behoorlijk overweldigend zijn om als dierenarts te werken als je niet genoeg geld verdient.

Als dat het geval is, dan hoef je je als dierenarts geen zorgen te maken. Het is mogelijk om een gemakkelijke bijbaan te hebben om van je werk te genieten en tegelijkertijd je inkomen te verdubbelen.

Vier tips om als dierenarts je inkomsten te vergroten

Daarom delen we de beste lucratieve manieren voor dierenartsen om geld te verdienen terwijl ze genieten van hun werk.

Hier zijn enkele van de beste manieren om  geld te verdienen:

1. Dierenoppas

Dierenoppas is de beste keuze voor dierenartsen om extra inkomsten te genereren. Omdat de meeste huisdiereigenaren hun huisdieren het liefst achterlaten bij iemand die een dierenliefhebber is en goed voor ze kan zorgen. Er is altijd vraag naar huisdieroppassers. Het salaris hangt af van waar je praktijk is en hoeveel ervaring je hebt.

Over het algemeen kun je €12,- per uur verdienen, afhankelijk van jouw locatie.

2. Dierenartsassistent (of krijg betaald om vragen te beantwoorden)

Dierenartsassistent worden is dan een ideale baan voor jou. Want dit is iets wat je nu al elke dag met veel plezier doet.

Dit is een geweldige manier om extra geld te verdienen, omdat er altijd behoefte is aan dierenartsassistenten. Het vereist een hoog niveau van geduld, aandacht voor detail en een sterk verlangen om anderen te helpen.

Online veterinair advies geven

Er zijn platforms waarop dierenartsen zich als expert op dit gebied kunnen registreren en hen in contact kunnen brengen met huisdiereigenaren. Dit betekent dat jij als dierenarts betaald kunt worden om vragen te beantwoorden en advies te geven om eigenaren te helpen.

3. Laat je social mediapagina groeien (Instagram en TikTok)

Een andere lucratieve manier om als dierenarts geld te verdienen, is door een Instagram-pagina te maken. Hierdoor kunnen eigenaren van gezelschapsdieren gemakkelijk een betrouwbare dierenarts vinden. Op deze manier kun je op een speelse manier in contact komen met potentiële klanten.

Je kunt je met een hond of kat laten fotograferen om een diervriendelijke indruk te wekken. En niet alleen dat, je kunt ook inhoud maken die eigenaren van gezelschapsdieren op de een of andere manier kan helpen. Het kan van alles zijn, van een dieet voor huisdieren tot training.

Door dit te doen, breng je niet alleen meer tijd door met huisdieren. Je kunt ook vanuit huis een klein social-mediabedrijf opzetten.

Een paar tips om jouw social mediapagina te laten groeien

  • Maak een account aan op Instagram.
  • Stel jouw profiel in (logo, gebruikersnaam, enz.)
  • Zoek naar populaire accounts in jouw niche en volg die pagina’s.
  • Analyseer topprofielen in uw niche en maak een contentstrategie.
  • Plaats elke dag inhoud en probeer in contact te komen met uw publiek.
  • Plaats verhalen en hoogtepunten voor een betere betrokkenheid.
  • Ontdek welke hashtags populair zijn onder jouw doelgroep.
  • Gebruik deze hashtags wanneer je foto’s van jouw diensten plaatst.
  • Plaats regelmatig berichten met behulp van deze hashtags.
  • Volg influencers in jouw niche en like hun inhoud.

4. Verkoop producten zoals hondenvoer en supplementen

Als je eerder als huisdierdiëtist hebt gewerkt of voldoende ervaring en expertise hebt, dan kun je geld verdienen met diervoeding. Door passende voeding of supplementen aan huisdieren voor te schrijven, verdien je een hoop geld. Dit doe je door betrouwbare producten door te verwijzen naar eigenaren van gezelschapsdieren en hiermee commissies te verdienen.

Je kunt samenwerken met enkele van de beste huisdiervoedingsbedrijven en commissies verdienen door hun producten aan jouw klanten door te spelen.

Laatste woorden

Dierenarts wordt je meestal uit passie. Het is hard werken voor relatief weinig geld. We hopen dan ook dat je je voordeel doet met de tips die in deze blog staan. Dan kun je in het vervolg met een gerust hart antwoord geven op de vraag wat verdient een dierenarts. Je verdient dan waarschijnlijk meer dan genoeg.

de Rooij
Frederik de Rooij is een gepassioneerde auteur met een scherp oog voor zakelijke ontwikkelingen. Als bedrijfsanalist en schrijver bij bedrijven.nl gebruikt hij zijn kennis van de zakenwereld om interessante thema's verder uit te diepen.Frederik stelt zijn artikelen zorgvuldig samen en laat de lezers van bedrijven.nl nieuwe inzichten zien.Hij schrijft blogartikelen die te maken hebben met de thema's; werk, carrière, trends en het vermogen van bekend ondernemers.Neem een kijkje in de verschillende categorieën en laat je verassen.

Btw voor ondernemers: aangifte en tarieven uitgelegd

Previous article

Thuiswerkend personeel – het balanceren van productiviteit en welzijn

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Financiën