FinanciënOndernemerschapWerk

Werken in Portugal voor een Nederlands bedrijf!

0
Werken in Portugal voor een Nederlands bedrijf!

Werken in Portugal voor een Nederlands bedrijf kan een geweldige ervaring zijn. Portugal, het zonnige land aan de westkust van Europa, heeft de afgelopen jaren steeds meer Nederlanders aangetrokken die hier willen werken.

Of je nu op zoek bent naar nieuwe carrièremogelijkheden, de zon wilt opzoeken of gewoon wilt genieten van de prachtige stranden, Portugal heeft veel te bieden.

In dit blogartikel zullen we bespreken hoe het is om in Portugal te werken voor een Nederlands bedrijf, inclusief informatie over het gemiddelde salaris voor Nederlanders en belastingen in Portugal.

Het werk in Portugal

Portugal heeft de afgelopen jaren een sterke economische groei doorgemaakt, waardoor er veel kansen zijn ontstaan voor buitenlandse werknemers. Vooral de technologie-, toerisme- en dienstensector zijn booming in Portugal, waardoor er veel vacatures zijn voor Nederlandse professionals.

Veel Nederlandse bedrijven hebben ook vestigingen geopend in Portugal, waardoor ze kunnen profiteren van de gunstige belastingvoordelen en het aantrekkelijke zakelijke klimaat.

Daar aan toevoegend is het ook een trend dat steeds meer Nederlanders naar Portugal verhuizen om daar te gaan wonen.

Er zijn ook Nederlanders die voor kiezen om als digital nomad in Portugal te gaan wonen en vanuit daar online aan het werk te gaan.

Veel gevraagde banen in Portugal voor Nederlanders

  • Klantenservice medewerker
  • Marketing expert
  • Travel agent
  • Content manager/moderator.
  • Social media medewerker
  • Technische support medewerker

Er zijn genoeg uitzendbureaus die je kunnen helpen om een baan te zoeken in Portugal, zoals Blu selection en Yobbers.

Gemiddeld salaris voor Nederlanders

Het gemiddelde salaris voor Nederlanders die in Portugal werken, kan variëren afhankelijk van de sector en het niveau van de functie. Over het algemeen liggen de salarissen in Portugal iets lager dan in Nederland, maar dit wordt gecompenseerd door het aangename klimaat en de lagere kosten van levensonderhoud.

Het is belangrijk om te onderhandelen over je salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden voordat je aan de slag gaat, zodat je een eerlijke vergoeding krijgt voor je werk.

Belasting in Portugal

Als je in Portugal werkt, moet je ook belasting betalen. Het belastingstelsel in Portugal is progressief, wat betekent dat hoe meer je verdient, hoe hoger het belastingtarief is. Afhankelijk van je inkomen is het belastingtarief 14,5% tot 48%.

Er is een belastingverdrag tussen Nederland en Portugal, waardoor je niet dubbel belasting hoeft te betalen. Dit betekent dat je in Nederland vrijgesteld kunt worden van belasting op je inkomsten uit Portugal.

Veiligheid

Veiligheid is een belangrijke factor om rekening mee te houden wanneer je in het buitenland werkt. Gelukkig staat Portugal bekend als een veilig land. Zowel de steden als het platteland zijn over het algemeen veilig, en de criminaliteitscijfers zijn relatief laag.

Natuurlijk is het altijd belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen en gezond verstand te gebruiken, maar je kunt met een gerust hart in Portugal werken.

Conclusie

Werken in Portugal voor een Nederlands bedrijf kan een geweldige ervaring zijn. Het land biedt tal van mogelijkheden, een aangenaam klimaat en een gunstig belastingstelsel.

Als je geïnteresseerd bent in werken in Portugal, is het belangrijk om je goed voor te bereiden en informatie in te winnen over salarissen, belastingen en andere zaken die relevant zijn voor jouw situatie. En het is ook belangrijk om een goede sollicatie- en motivatiebrief te schrijven!

Met de juiste voorbereiding en een positieve instelling kun je een succesvolle carrière opbouwen in Portugal terwijl je geniet van al het moois dat dit land te bieden heeft.

 

de Rooij
Frederik de Rooij is een gepassioneerde auteur met een scherp oog voor zakelijke ontwikkelingen. Als bedrijfsanalist en schrijver bij bedrijven.nl gebruikt hij zijn kennis van de zakenwereld om interessante thema's verder uit te diepen.Frederik stelt zijn artikelen zorgvuldig samen en laat de lezers van bedrijven.nl nieuwe inzichten zien.Hij schrijft blogartikelen die te maken hebben met de thema's; werk, carrière, trends en het vermogen van bekend ondernemers.Neem een kijkje in de verschillende categorieën en laat je verassen.

Waarom is de zoekterm google, chromebook, tijd om te switchen, switch naar chromebook, groei je bedrijf met google populair in Google?

Previous article

Het DGA-salaris in 2024: Wat je moet weten

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Financiën